2018. december 03. 23:24 - Madame_Kumiho

Mi kell még?

Franciaországban szeptembertől érvénybe lépett az a törvény, mely alapján bűncselekménynek minősül, ha valaki utánunk fütyül az utcán vagy szexista beszólásokkal illet. A helyszínen akár 750 eurós pénzbírságot is kiszabhatnak arra, akit tetten érnek, a fizikai zaklatás pedig ennél még nagyobb büntetést is vonhat maga után. (Forrás: HVG)

A mai este folyamán egy szimfonikus koncerten vettem részt, ahol a társadalom által rám kényszerített elvárások miatt a megfelelő öltözetben jelentem meg: visszafogott felső, pulcsi, szoknya és magas sarkú bokacsizma. Tél lévén egy vastag kabátot és egy kötött sálat is magamra kanyarítottam az épületből kilépve, így inkább éreztem magam egy Michelin-babához hasonló figurának, mintsem nőnek. De úgy látszik, hogy az a társadalom, ami ránk kényszerítette a fent leírt elvárást, megérett a pusztulásra. Fogvacogósan szálltam fel a buszra, ahol is három, már nem éppen szomjas pasas társalgott. Lehetőségeimhez mérten messze ültem le tőlük, viszont leszállásnál csak azt az ajtót tudtam használni, ami mellett ők vertek tanyát. Így történhetett meg az, hogy jó fél percen keresztül hallgathattam, "mennyire csinos kislány" vagyok és "milyen gyönyörűek a lábaim". A Michelin-baba érzéshez most már egy erős undor is társult. Amilyen gyorsan csak tudtam leszálltam a buszról és a körülbelül hatvan méterre lévő épület felé vettem az irányt, amiben lakom.

Megpróbáltatásim itt még nem értek véget, ugyanis a járdán haladva felfigyeltem rá, hogy jó öt méterre mögöttem az utca közepén egy pasas követett (járásából ítélve ő is jól érezte magát), aki miután rájött, hogy bizony én az első kivilágított épületbe be fogok menni, sarkon fordult és egy "büdös r....c" köszönéssel elindult arra, ahonnan jött.

Szerintem nem kell levezetnem, mi a párhuzam az első bekezdésem és a ma tapasztalt élményeim között. A magyarországi törvényi szabályozásba most inkább nem mennék bele, mert akkor túlságosan hosszú lenne ez a bejegyzés, viszont azt nagyon remélem, hogy az ilyen emberek egyszer az életükben átélik majd azt, hogy éjjel egy benga állat fogja hazakísérni őket kéretlenül. Mert van különbség bókolás és szexuális zaklatás között...

34 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kumiho.blog.hu/api/trackback/id/tr1114420088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

abcdefghijklmm (törölt) 2018.12.04. 19:41:07

"Franciaországban szeptembertől érvénybe lépett az a törvény, mely alapján bűncselekménynek minősül, ha valaki utánunk fütyül az utcán vagy szexista beszólásokkal illet. "

Egyik eset: egy Brad Pitt - like fickó fütyül utánad és benned fel sem merül, hogy feljelentsd, mert benedvesedett a bugyid.

Másik eset: egy kövér, szemüveges fickó fütyül utánad. Ez bizony zaklatás a javából!
Persze, ha Brad Pitt nem az eseted, akkor az első eset is zaklatás! :-)

különvélemény 2018.12.04. 19:53:20

Ugyanazok a törvények, amelyektől te a megváltást reméled, akadályozzák meg a valódi férfiakat, hogy a segítségedre siessenek, ha gond van.
Tehát vagy egy ballib propagandista vagy, akinek gyorsan kellett írni valamit, vagy nem érted az összefüggéseket.

Ha egy férfit nem perelnének szarrá, ha megvédene egy hölgyet, sőt a ZÁLLAM nem szólna bele becsületbeli ügyekbe, akkor la legtöbb esetben nem lenne probléma sem.
Manapság már egy síró gyereken sem mer segíteni senki, nehogy pedofilnak nézzék.

Hard3n3d 2018.12.04. 19:57:19

Senki nem kényszerit hogy szoknyát hordj
A férfiak ilyenek ne csinálj ugy mintha ez csak most lenne
Nem véletlen szokás hogy az udvarló férfi haza kiséri a hőlgyet
Egy nőnek veszéjes északa az utszán egyedűl ezen semi nem változtat se tőrvény se nevelés semi ez fizika

átlag pista erősebb átlag juliskánál és ha nagyon akarja megtudja erőszakolni még ha utána halálra itélik akor is

A biztos az ha nem egyedűl járkálsz éjszaka

engedélyes pinaellenőr 2018.12.04. 20:10:10

@abcdefghijklmm: Illetve a migrikékre természetesen nem vonatkozik az új szabályozás.Ők továbbra is zaklathatnak,hisz tisztelni kell kultúrájukat..

Advanced Flight 2018.12.04. 20:11:16

Poszterina PC-bullshitnek álcázott önfényezését láttuk-hallottuk, köszönjük szépen, lapozzunk.

Brix 2018.12.04. 20:17:13

@Hard3n3d: Mièrt ne járkáljon egy átlag nő èjszaka , egyedül az utcán? Egy " normális" társadalmban, ez alap közbiztonság lenne. Az utcai erőszakolók 99- ha nem 100%-a a társadalom peremère szakadt, lowlife ember: hajlèktalan ès\ vagy bűnöző. Ezt kezelni lehet(ne) szigorúbb hatósági fellèpèssel ès a törvènyek szigorításával...A legjobb persze a valódi polgári tarsadalom lenne, ahol úriemberek vannak többsègben, akik úrimberkènt viselkednek....A valódi, polgári szellemben nevelkedett úriember nem szól be senkinek, mert a beszólogatás az alsóbb nèposztályokban divat: proli ,roma ès az elmaradott országokban...

Zsuzsi25 2018.12.04. 20:20:44

@abcdefghijklmm: Ja, milyen gáz már, hogy a nök eldönthetik, kinek fogadják el a közeledését, meg kiét nem. Pfujjj.

2018.12.04. 20:25:16

"Franciaországban szeptembertől érvénybe lépett az a törvény, mely alapján bűncselekménynek minősül, ha valaki utánunk fütyül az utcán vagy szexista beszólásokkal illet." Az a törvény mikor lép érvénybe, amely szerint az Index címlapra kiposztolt "Rihanna levetkőzött" és "Ginu villantott", megfelelő képekkel illusztrált vizuális szexista terror bűncselekménynek minősül?
A benga állat pedig lehet nőstény is: index.hu/kulfold/2018/12/04/gyilkossag_buncselekmeny_pennsylvania/

Haloperidol 2018.12.04. 20:26:05

Hát igen, én megértem, hogy sok nőben ez visszatetszést kelt, de igazából ezt betiltani és büntetőjogi kategóriába tenni kb olyasmi, mint a gyilkosságot vagy a nemi erőszakot betiltani... jó ízlésű ember amúgy sem csinálja, aki meg most csinálja az akkor is csinálná, ha be büntetőjogi kategória lenne...

Mindenesetre a #metoo ügyre a férfiak már most reagálnak a viselkedésük megváltoztatásával, kérdés, hogy ennek a nők mennyire örülnek...

www.bloomberg.com/news/articles/2018-12-03/a-wall-street-rule-for-the-metoo-era-avoid-women-at-all-cost

Brix 2018.12.04. 20:51:53

Franciaországban is a migráns- hátterű emberekkel van a problèma, ezèrt kell szigorítania a törvènyeket. A polgári nevelèst kapott , európai úriember nem zaklat senkit, termèszetesen nem azèrt mert metrószexuális, hanem mert erkölcsi elvei ezt nem engedik meg...Nálunk alapvetően nagy problèma nincs, mert a többsèg - mèg ha nem is tud róla- a monarchia kori illem- ès udvariassági szokásokat követi...Nyilván a túltolt feminizmus is nagyon kártèkony lehet a fèrfi- nő társadalmi relációban...

erkölcsi hulla 2018.12.04. 21:03:07

@Haloperidol: ez mekkora. Visszanyal a gecis fagyi a rohadt femnácikra. Így tovább. Egy èv kellett hozzá, de lesz mèg durvább is.

erkölcsi hulla 2018.12.04. 21:05:50

@HozzászóláSoma Következő: kb 50%-al enyhèbb büntetést fog kapni, pityereg egy kicsit az esküdtek előtt, elhazudja hogy őt zaklatták, hip hopp 10 èv ès kint is van, a disznaja.

Arcade Macho 2018.12.04. 21:06:30

a franciaknak kapora jott hogy egy feher ferfi volt az akirol lett egy meretesebb botrany, nosza meghoztak a torvenyt azzal a maszlaggal hogy nem a negerek es arabok elleneben hozzak ezt meg

kis haznakban ezen mivel lehetne segiteni?
pl. a kriminalizalassal, hogy lehessen az eroszaktevokbe csipet ultetni es mobilon kovetni minden lepesuket

erkölcsi hulla 2018.12.04. 21:07:17

@Brix: Azaz a nègerekkel, ès az arabokkal. Az arabok nyilván veszèlyesebbek, hebro meszarlasbol kiindulva.

Dread Naughty 2018.12.04. 21:40:28

Ó, de jó.
Ha utánad szólok és tetszem neked, egy órán belül torokra veszel, de ha nem tetszem, akkor jaj nekem és irány a böri.
Horroshow...
Szeretem a nagy, erős, önálló nők takonygerincét, mert a nagyság, az erő és az önállóság elillan és mind a farkát a hasa alá húzva valahogy azonnal védelemre és rendőri intézkedésre jogosult akar lenni, ha valaki (nem elég magas, jóképű, pénzes) hozzájuk szól.
Picsa.
Egyél egy jó, afgán giroszt valamelyik éjszaka, megérdemled.

Exploiter 2018.12.04. 21:48:16

Jajj.
Sok a köcsög, kevés a biztonság.
A társadalom nem a ruházatodat erőlteti rád, hanem ezt a sok gyökeret, mert jobb érzésű ember simán berugdosná őket az árokba, csak hát akkor börtönbe kerülne, ugye.
Így muszáj őket elviselni neked is, a többieknek is.
De az lenne az igazán király, ha állami erőszak szabályozná a nő és férfi közti udvariassági szabályokat. Van ilyen, a szaudiaknál pl. Biztos tetszene, mert az is trendi manapság, mint a catcalling ellenes tüntetés.

Sir Galahad 2018.12.04. 22:13:56

@Zsuzsi25: Nem az a gáz, hogy eldönthetik, hanem hogy a döntésüknek büntetőjogi következménye is lehet - és hogy lesz-e, az nem valamilyen objektív szempont alapján dől el, csak az illető nő szeszélyén múlik.

Muad\\\'Dib 2018.12.04. 22:16:03

@Zsuzsi25:
Nem jött át a lényeg láthatóan, mert pont megerősíted amit írt.
Qrvára nincs rendben, hogy ami a) pasi esetében zaklatás, az b) pasi esetében, húú lányok bejövök a srácnak, de jó. Egy seggel két lovat nem lehet megülni. Ha odavagyunk a zaklatás elleni törvényekért akkor bizony bátran jelentsd fel azt a kant is, aki alá épp be akarsz mászni. Mert szelektív törvényeket nem gyártunk. Ugyanis olyan törvény sincs, hogy ha Béla vág pofán az bűncselekmény, ha Brad Pitt akkor jutalom. Tehát olyan se legyen, hogy ha Béla fütyül az jujjzaklatás, de ha Brad Piit akkor aranyos. Sajnos ezt a szintet a fasiszta típusú feministáknak (ami szerencsére nem az egész halmazuk) nem sikerül megugrani.

Treff Bubi 2018.12.04. 23:36:01

A posztban szereplő férfiak részegek voltak, logikusan tehát nem a férfiakkal van baj, hanem az itallal. Ahogy többen, több helyen kifejtették, a felsorolt beszólások sok férfi fejében megfordulnak, csak a legtöbben képesek viselkedni. Amikor az etil-alkohol kölcsönhatásba lép az agysejtekkel, csökkennek a gátlások.

tamask 2018.12.04. 23:47:32

Az biztos fontos információ, hogy 2018-ban szimfonikus koncertre ment a posztoló. Mert ő aztán kultúrlény, hozzá csak ne szóljanak az utcán alantas lények, ő rózsaillatút sz@rik és a fütyit is szalvétával fogja meg.

Ez egy olyan dolog, hogy a nő fejében játszódik le egy szubjektív valami, amihez most a francia jog brutális jogkövetkezményeket fűz.
Ha egy jópasi nyomul, az rendben van. Ha egy számodra nem szimpatikus arc, akkor az szexuális zaklatás.

Rám hajtott annak idején diszkóban kis 16 éves csaj (én egyetemista voltam), a combomhoz dörzsölte a muffját, lesmárolt. Nem azért volt kellemetlen, mert elutasítom a nők kezdeményezését, hanem mert a faszija lecsaphat. Ebben mesterek a nők, kijátszani egymás ellen a férfiakat. Erről is lehetne poszt.

@Hard3n3d: nem csak az átlag Juliskánál erősebb egy átlag Pista. Egy ketrecharcos csajt is simán agyoncsap egy átlag sportos Pista.
Ezek a realitások.
De mégse csapnak agyon nőket az utcán lépten-nyomon.

@Brix: Franciaországban, Németországban pont a helyi nők várjak refugeeswelcome transzparensekkel a cseppet sem visszafogott migráns férfiakat. A nők mindig is úgy éltek túl, hogy a hódítókkal nászra léptek. Ma is ez van.

A muszlim világban ezt megoldották. Babzsáknak öltöztetik a nőket, férfi rokon kísérete nélkül nem hagyhatják el az otthonukat. Ez is egy hatékony megoldás. Nem kisebb agyrém, mint az, hogy egy nő feljelentheti azt, akinek a bókja nem tetszik neki.
Muszlim országokban azért is nagyon alacsony a nemi erőszakok száma, mert ha egy nőt megerőszakolnak, azt paráználkodásként vagy házasságtörésként ítélik meg. Tehát a nő is kap büntetést. Szép dolog a jog, az állami erőszak :)

morph on deer 2018.12.05. 01:05:16

“jó fél percen keresztül hallgathattam, "mennyire csinos kislány" vagyok és "milyen gyönyörűek a lábaim".

De most tényleg...
Rólad beszéltek, szivike, nem neked mondták! Azaz téged ezzel senki nem kényszerített/késztetett/befolyásolt semmire!
Egész egyszerűen az van, hogy az említett személyek a maguk módján ÉRTÉKELTÉK azt a jelenséget, aki történetesen te vagy.

Az esemény másik sempontból való megközelítése alapján: az ég szerelmére, hát mi sértő és indort kiváltó van abban, ha valskiről megállapítják, hogy csinos, - miért, te igazából csúf vagy? - vagy éppen szépek a lábai!

Miért? Nem szépek s lábaid, és csinos sem vagy?

Jééézus...

Akkor elmesélem, hogy egy (igazi) nő erre hogyan reagál(na): mosolyog, és esetleg jelzi, hogy

Igazsagoszto buldog seriff 2018.12.05. 01:09:32

"bűncselekménynek minősül, ha valaki utánunk fütyül az utcán vagy szexista beszólásokkal illet. "

Ez elege faszsag. Honnan lehet egy futybol tudni, hopgy az kinek szol az utcan ? Es ha kutyajanak futyult ?
Gyakorlatilag egy ferfi azonnal bortonbe csukhato ha futyul egyet, mert barki azt mondhatja ket kilometerrel arebb, hogy hallotta a futyulest, es nyilvanvaloan neki szol.
Az egesz egy elmebetegseg, es akkor lenne elfogadhato, ha ezzel parhuzamosan KORLATOZNAK a nok utcai viselkedeset oltozkodeset. Tehat sulyos buntetes mellett megtiltanak a szexualisan kihivo viselkedest es utcai megjelenest, megtiltanak a noknek hogy szemeremserto modon zaklassak a ferfiakat.

morph on deer 2018.12.05. 01:09:59

@morph on deer:
Az ember igyekszik ezeknek megfelelni, de nem mindig sikerül, mivel a hormonok néha erősebbnek bizoyúlnak.

De lehetek őszinte? Szerintem nem biztos, hogy forszírozni kéne a kérdést, ebből nem lehet jól kijönni!

Hard3n3d 2018.12.05. 01:38:42

@Brix: azért nem sétálhat egyedül mert ez a valoság lehet egy tőkéletes világba sétálhatna de ez sehol nincs a bolygon

Dzendör Sztadiz 2018.12.05. 05:14:08

Ajaj. De azért engedjünk előre az ajtóban, ugye?
Nem baj 20 év múlva örülne majd a poszterina egy ilyen zaklatásnak.

Burgermeister 2018.12.05. 05:27:51

Na mi van poszterina? Brettpit max az álmaidban, ez a sorsod, kabát nélkül is egy bojler vagy.

Stohl András 2018.12.05. 05:50:50

"Így történhetett meg az, hogy jó fél percen keresztül hallgathattam, "mennyire csinos kislány" vagyok és "milyen gyönyörűek a lábaim"."

Ilyenkor az a megoldas, hogy vissza kell cikizni. Te is kezd el mondani nekik, hogy milyen dogosek. Milyen jol neznek, mond el reszletesen, hogy miket csinalnal veluk, pont ugy ahogy ok neked mondjak. Hogy milyen orommel mindenut megfogdosnad oket. Es akkor jol elszegyelik magukat. Minden lanynak igy kene reagalnia, az ilyen bunkosagra. Es ha netan megfogdosnak, akkor te is fogdosd vissza oket, attol zavarba jonnek. Ezt tanacsolom minden lanynak, jol fogdosanak vissza.

Nyers Fa 2018.12.05. 06:02:08

"Franciaországban szeptembertől érvénybe lépett az a törvény, mely alapján bűncselekménynek minősül, ha valaki utánunk fütyül az utcán vagy szexista beszólásokkal illet. "
Büncselekmény vagy szabálysértés?
Azt azért érdemes lenne tisztázni vagy tudatos a ferdítés. A posztoló meg egy önértékelési zavarokkal küszködő lúzer.
A társadalom senkire nem kényszerit semmit, a törvényeket tartsd be és ennyi. Azonkivül azt csinálsz amit akarsz. Vannak a társadalmi együttélésnek bevett szabályai, de ezek nem köteleznek.

abcdefghijklmm (törölt) 2018.12.05. 06:25:44

@Zsuzsi25: Nem, nem az a gáz. A gáz az, hogy manapság már simán előfordulhat, hogy szex után is meggondolhatják magukat és akkor az erőszak.

abcdefghijklmm (törölt) 2018.12.05. 06:28:00

@Zsuzsi25: Egyébként meg gondolj csak bele: a fenti példámban a férfi mindkét esetben csak fütyült egyet. Ez kerül Fr. o-ban 750 euróba, kivéve, ha a férfi jóképű. Ez mi?
Liberté, Fraternité? Mindenesetre minden, csak nem "Equalité"....

Viszlát és kösz a halakat 2018.12.05. 12:06:07

@Brix: "Egy " normális" társadalmban, ez alap közbiztonság lenne."
Amire te gondolsz azt hívják Utópiának.
Az emberiség meg a Valóságban él ahol történnek rossz dolgok is.

Viszlát és kösz a halakat 2018.12.05. 12:10:49

"egy benga állat"

szóval a kisasszony besértődik mert részegek jócsajnak nevezik a buszon majd nekiáll bengaállatozni azt aki 5méterre mögötte ment mert mi másért mehene valaki mögötte 5 méterrel mint, hogy az ő csodálatos seggében gyönyörködjön.

Sadist 2018.12.05. 16:13:39

Az urad mégis hol volt, miközben te kulturálódtál?
süti beállítások módosítása